Vi har under många år arbetat med vin, öl, hotell och restaurang – produkter kopplade till det livsstilssegment vi ser som vår absoluta hemmaplan. Att njuta av mat, dryck och resor är också något vi på ett personligt plan betraktar som livets verkliga höjdpunkter. Så när möjligheten dök upp att få välja ut viner och sätta namn på vår alldeles egen vinlåda tvekade vi inte en sekund. 27 september lanseras WDW MIXED CASE – sex noga utvalda spanska viner i samarbete med vår vän Peter Ericsson på Words & Wines.
WDW MIXED CASE (nr 56917) kan beställas här fr.o.m. 27 september kl 10.
Tinc Set 2022 – Ramon Jané Viticultores (Celler Mas Candí)
Pet Nat-vin gjort på de tre cavadruvorna macabeu, parellada och xarel-lo från kalkrika jordar i Penedès ca en timme utanför Barcelona. Vinet görs i en jäsning och bubblorna uppstår genom att man buteljerar vinet innan det jäst färdig och stänger inne den koldioxid som avges under återstående jäsningsprocess. Ett friskt och fruktigt bubbel för alla tillfällen.
Komokabras Lias 2021 – Adega Entreosrios
Albariño från den lilla halvön Barbanza längst ut på den galiciska västkusten strax norr om Vigo. Vinet är gjort i så kallad sobre lias-stil där man låter vinet lagras en längre tid på jästfällningen som ger ett mer gastronomiskt vin med en komplex karaktär och nästan krämig struktur. Ett friskt matvänligt vitt perfekt för skaldjurspastan.
QX Brisat 2021 – Celler Mas Candí
Xarel-lo från 50-70 år gamla rankor på kalkrika lerjordar i Penedès. Vinet får dra med sina skal under två veckor före pressning, varpå 80% av vinet lagras på lika delar kastanj och akacia och resterande 20% på amfora. Ett generöst matvänligt vitt som med sin skalstruktur också klarar lite tuffare smaker.
La Transición Tinto 2019 – Sociedad Agraria de Viticultores & Soto y Manrique
Garnacha från Cebreros på hög höjd i bergen Sierra de Gredos strax väst om Madrid. Druvorna kommer från många olika vinbönder i ett kooperativ och källaren sköts av producenten Soto y Manrique som gör viner på allra högsta nivå. Vinet lagras inte på fat och är körsbärsfruktigt med frisk syra och en del tannin. Typisk höghöjdsgarnacha som är perfekt till allt från enklare charkuterier och pizza till en vällagad köttbit.
Del Moro Tinto 2021 – La Comarcal
Garnacha och syrah från Requena i bergen ovanför Alicante. Vinet jäser delvis med stjälkarna och lagras på cement- och rostfria tankar. Det ger ett vin som balanserar fint mellan bergens fräschör och mogen frukt från Valencias gassande sol. Ett riktigt allroundrött som funkar till det mesta. Husvin!
Altaroses 2020 – Cellers Joan d’Anguera
Garnacha från det hetaste torraste hörnet av Montsant i Katalonien. Biodynamisk odling och traditionell vinmakning för regionen där jäsning sker med stjälkar i stora cementtankar, varefter vinet lagras på flera år gamla 225-liters ekfat. Ett vin som lyser transparent rött i glaset och bjuder på mycket mogen röd potent frukt, utan att någonsin bli klumpigt. Tänk lamm bakat med örter, olivolja och solmogna tomater. Ett vin som smakar mycket och länge.
Subscribe to our newsletter
Our philosophy is built on the idea that brands, products and services can grow and evolve by adding emotional values.